Van innerlijk talent naar uiterlijk presentatie: een deelnemer schreef een blog!

GRIP! op je uitstraling met kleding en lichaamstaal

Tof, heel tof. Dat je al op voorhand een beetje ‘huiswerk’ moet maken. Een foto van jezelf maken hoe je eruit wil zien mocht je gaan solliciteren!

Dat je al begint na te denken over wat je gaat aantrekken. Dat is al best bijzonder!

Op die donderdag ben ik zoveel ‘weetjes’ te weten gekomen waar je iets hebt, ook al heb je nog geen echt plan om te gaan solliciteren. Grappige ‘weetjes’, bijzondere ‘weetjes’, belangrijke ‘weetjes’. Neem nu die eerste indruk. Wat daar allemaal bij komt kijken! Een geweldige opening, een geweldige eerste indruk. Met tips en een heel duidelijk grappig alleszeggend filmpje als voorbeeld.

Bij het onderdeel ‘lichaamstaal’ hetzelfde verhaal. Goede interactie, sprekende voorbeelden, zodat ik het zelf aan den lijve ondervond wat het met je doet als je in de ‘lagere’ positie zit en hoe je daarmee moet of kan omgaan. Leerzaam dus, informatief dus. Belangrijk dus, en niet alleen voor een eventuele sollicitatie, maar ook voor welk ander moeilijk gesprek of confrontatie dan ook waar iets belangrijks voor jezelf vanaf hangt.

Van het onderdeel over de verschillende ‘kijk op kleuren’ was ik misschien nog wel het meest onder de indruk. Hoe is het mogelijk dat ik dat zo nooit heb gezien. Moet ik daar nu bijna 60 jaar voor worden om te weten te komen hoe het zit met de ‘dresscodes!’ Ik heb notabene tien jaar in een kledingzaak gewerkt! Dat ik pas nu van Moniek en Leny moet horen hoe het zit. Prachtige stof! Super interessant. Dat de verschillende kleuren zoiets doen met je lichaamstinten, dat vind ik bijzonder. Wie weet er nu eigenlijk welke kleuren je beter staan en welke kleuren juist niet. Alleen al voor die vragen is zo’n workshop perfect.

Ik denk zelf dat, als je eenmaal weet in welke ‘kleurgroep’ of welke ‘stijlgroep’ je zit, het daarna makkelijker zal zijn kleding uit te kiezen voor een belangrijk moment. Een oogopener!

De ‘keiharde’ tips tijdens de workshop zijn heel erg ‘dichtbij’ en gewoon kant en klaar voor gebruik. Duidelijk, niet te ver van de man of de vrouw waar het over gaat. Dat vind ik belangrijk.

Er zijn voor mij een paar criteria om aan te geven of ik iets goed vind of niet, of ik iets vernieuwend vind of niet, of ik iets bijzonder vind of niet. Wanneer ik van iemand iets hoor en er van onder de indruk ben én jaloers ben dat ik dat zelf niet wist én het ouderwetse ‘kippenvel!’

Buiten dat het voor veel mensen belangrijk is om goed voorbereid te zijn bij een sollicitatie, is de workshop ook gewoon interessant voor andere zaken. Dat mensen gaan nadenken over wat ze uitstralen, welke houding ze hebben. Dat ze gaan nadenken hoe ze eruit zien, wat voor kleding ze het best kunnen aandoen en wat voor kleuren ze het best kunnen uitkiezen voor hun kleding!

Ik ben bij een training in tijden niet zo jaloers geweest op al die ‘weetjes’ die op een voortreffelijke, professionele manier met de deelnemers worden gedeeld. Jaloers op de professionele workshop waarbij het ‘ouderwetse’ kippenvel niet ontbreekt.

Groet,

Louis

 

Ik wil meer weten over deze inspirerende training: GRIP! op je uitstraling met kleding en lichaamstaal

Het is ook mogelijk een individuele afspraak te maken: imagocoaching.

contact-mail

 I-COACH Life & Loopbaan, Breda

Bij I-COACH Life & Loopbaan Breda kun je terecht voor individuele coaching en training.
LoopbaancoachImagocoachBeroepskeuzeadviseurStudiekeuzecoachtrainer solliciterenLifecoach

 

Werkgebied I-COACH Life & Loopbaan, Breda

I-COACH Life & Loopbaan heeft haar werkgebied voornamelijk in Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland: Breda, Tilburg, Goirle, Gilze-Rijen, Raamsdonksveer, Etten-Leur, Roosendaal, Bergen op Zoom, Rotterdam, Dordrecht, Eindhoven, Waalwijk, ‘s-Hertogenbosch, Oosterhout, Chaam, Baarle-Nassau, Drimmelen, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Zundert, Tholen, Goes, Woudrichem, Rijsbergen, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht, Werkendam, Aalburg, Alphen, Gorinchem, Capelle a/d IJssel, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Strijen, Zwijndrecht, Schiedam, Oud Beijerland, Berkel-Enschot, Heusden, Best, Berlicum, Halsteren, Den Dungen, Hank, Hazeldonk, Heerle, Kaatsheuvel, Langeweg, Oisterwijk, Schijndel, Sint Michielsgestel, Boxtel, Sint Oedenrode, Udenhout, Waspik, Zevenbergen, Zevenbergschenhoek, Made.

Loopbaancoach, loopbaanbegeleider, loopbaanbegeleiding, loopbaanadviseur, loopbaanadvies, coach mobiliteit, mobiliteitsadviseur, outplacementadviseur, imagocoach, lifecoach, trainer solliciteren, beroepskeuzeadviseur, outplacement.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.