Studiekeuzecoaching: ontdek je talenten/interesses en doe de beroepskeuzetest bij I-COACH Breda

Studiekeuzecoaching
Wanneer studiekeuzeadvies / beroepskeuzeadvies / schoolkeuzeadvies?

  • Voel je je (als student) onzeker over het maken van een keuze uit de vele opleidingen die worden aangeboden?
  • Wil jij een advies voor je profielkeuze?
  • Wil je je talenten ontdekken en weten wat écht bij je past?
  • Wil jij weten welke menstype jij bent en welke opleidingen / beroepen hierbij passen?
  • Heb je het idee dat je veel meer kunt dan je nu laat zien, maar heb je niet helder waar jouw talenten liggen?
  • Wil je omscholen, maar weet je niet welke opleiding bij je past?
  • Heb je een MBO-diploma, wil je graag een HBO-opleiding gaan volgen, maar je weet niet wat het best bij je past?
  • Weet je niet in welke werkomgeving / sectoren je het meest tot je recht komt?

Als je echt weet wat je wilt en waarom je dat wilt, zul je met vertrouwen een keuze durven maken!

Ik vind het leuk om met je te sparren over jouw toekomst! Dit doen we in een ongedwongen sfeer op basis van gelijkwaardigheid. Uitgangspunt ben jij. Ik  vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt.

Aanpak beroepskeuzeadvies / studiekeuzeadvies / schoolkeuzeadvies

We starten met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek verhelderen we je hulpvraag en bekijken we welke ‘testen’ (analyses) hierbij aansluiten (o.a.TMA, BAIA, LINC). Vervolgens ontvang je een inlogcode per mail, zodat je de ‘testen’ thuis op ieder moment van de dag kunt maken. Nadat ik de resultaten heb ontvangen en heb geanalyseerd, maken we een afspraak om deze met je te bespreken (duur ca. 1,5 uur). Je ontvangt tijdens dit gesprek een uitgebreide rapportage. Een waardevol document als basis voor gerichte keuzes in studie, beroep, loopbaan en/of jouw persoonlijke ontwikkeling! Met de online database krijg je direct inzicht in de best passende beroepen / opleidingen. Ik kan je verder begeleiden in je zoektocht naar de juiste opleiding/baan of begeleiden in je persoonlijke ontwikkeling.

De interesse- en competentievragenlijst LINC geeft antwoord op de vraag: Wat wil ik, wat kan ik en welk beroep of opleiding past daarbij?Interesses zeggen iets over iemands persoonlijke motivatie. Wanneer je in je beroep of studie bezig kan zijn met dingen die je interesseren, dan is de kans groot dat je je werk goed doet en steeds beter gaat worden. LINC kijkt ook naar competenties. Want affiniteit heeft meer gewicht wanneer het samengaat met specifieke kennis en vaardigheden.

Holland menstypologie
De LINC slaat een brug tussen de individuele uitslag en de beroepen- en opleidingenwereld: alle beroepen en opleidingen in de LDC database zijn gescoord op de zes menstypen van Holland. Je ziet dus meteen wat past! Jouw individuele uitslag heeft een directe link met de LDC database, Nederlands meest complete database als het gaat om beroepen, opleidingen, vacatures en arbeidsmarktinformatie. Je ziet dus meteen wat past! Per beroep vind je informatie over de werkzaamheden, het salaris, de vereiste opleiding, competenties, vergelijkbare beroepen, arbeidsomstandigheden, filmpjes, interviews en arbeidsmarktperspectieven. Je stelt je top 3 samen (maar het mogen er ook minder of meer zijn 😊) van jouw favoriete opleidingen/beroepen. Daarna ga jij deze opties verder onderzoeken. Ook hierin kan ik je verder begeleiden.

De TMA talentenanalyse
Mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt. Vanuit dit uitgangspunt zet de TMA Talentenanalyse je centraal en op de troon die jouw past.  De TMA talentenanalyse maakt het mogelijk een objectieve, opbouwende en vooral diepgaande analyse van je drijfveren, talenten en ontwikkelmogelijkheden te maken. maakt op een snelle en doeltreffende manier helder wat écht bij jouw past, waar je energie van krijgt en waar jij op je plek bent.

De Beroepssectoren en Activiteiten Interesse Analyse (BAIA) heeft tot doel het in kaart brengen van je voorkeuren voor bepaalde beroepssectoren en acitiviteiten. De antwoorden die je hebt gegeven op de stellingen meten de voorkeur voor bepaalde sectoren en activiteiten. Hiermee krijg je een beter zelfinzicht en input om verder na te denken over de richting van je eigen persoonlijke ontwikkeling. De rapportage geeft naast inzicht in de interesse voor de beroepssectoren en activiteiten ook beroepssuggesties. Deze zijn bedoeld om ideeën op te doen en je een denkrichting te geven.

Indien er twijfel is of je een bepaalde opleiding aankunt, is er ook de mogelijkheid tot het afnemen van een cognitieve capaciteitenanalyse.

Kosten studiekeuzeadvies / beroepskeuzeadvies / schooladvies

Het benodigd aantal consulten kan per traject verschillen. Na de intake wordt een coachtraject voorgesteld. Voor begeleiding bij school- en beroepskeuze dien je minimaal rekening te houden met drie sessies (inclusief intake). De kosten voor de intake en twee sessies van een uur tot anderhalf uur (inclusief de analyse(s) bedragen € 550,00 inclusief btw. Mochten er meer sessies nodig zijn, dan bedragen de  kosten € 85,00 per uur inclusief btw (voor particulieren). Dit is inclusief voorbereidingstijd. De duur van een consult is gemiddeld 1 tot 1,5 uur. Zie ook TARIEVEN.

contact-mail

 I-COACH Life & Loopbaan, Breda

Bij I-COACH Life & Loopbaan Breda kun je terecht voor individuele coaching en training.
LoopbaancoachImagocoachBeroepskeuzeadviseurStudiekeuzecoachtrainer solliciterenLifecoach

 


Bezoekadres
Zero-Point, Ceresstraat 29, 4811 CA Breda

Werkgebied I-COACH Life & Loopbaan, Breda

I-COACH Life & Loopbaan heeft haar werkgebied voornamelijk in Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland: Breda, Tilburg, Goirle, Gilze-Rijen, Raamsdonksveer, Etten-Leur, Roosendaal, Bergen op Zoom, Rotterdam, Dordrecht, Eindhoven, Waalwijk, ‘s-Hertogenbosch, Oosterhout, Chaam, Baarle-Nassau, Drimmelen, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Zundert, Tholen, Goes, Woudrichem, Rijsbergen, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht, Werkendam, Aalburg, Alphen, Gorinchem, Capelle a/d IJssel, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Strijen, Zwijndrecht, Schiedam, Oud Beijerland, Berkel-Enschot, Heusden, Best, Berlicum, Halsteren, Den Dungen, Hank, Hazeldonk, Heerle, Kaatsheuvel, Langeweg, Oisterwijk, Schijndel, Sint Michielsgestel, Boxtel, Sint Oedenrode, Udenhout, Waspik, Zevenbergen, Zevenbergschenhoek, Made.

Studiekeuzecoach, loopbaancoach, loopbaanbegeleider, loopbaanbegeleiding, loopbaanadviseur, loopbaanadvies, coach mobiliteit, mobiliteitsadviseur, outplacementadviseur, imagocoach, lifecoach, trainer solliciteren, studiekeuzecoach, studiekeuzeadvies, studiekeuzeadviseur, beroepskeuzeadviseur, outplacement.